Особливості споруляціїї грибів роду cladosporium на запоріжжі (за результатами спостережень 2014-2017 років - Гавриленко, Ксенія В'ячеславівна (Запорізький державний медичний університет, 2018)
Вступ. Гриби роду Cladosporium являються найрозповсюдженими пліснявими грибами та присутні в атмосферному повітрі потягом всього року. В залежності від географічного регіону, кліматичних умов, пори року та доби, їх концентрація може змінюватись. Відомо, що спори грибів роду Cladosporium являються основними чинниками фунгальних алергій, а розвиток алергій на пряму залежить від ступеня засіянності повітря спорами. Тож питання моніторингу та виявлення особливостей споруляції грибів роду Cladosporium залишається актуальним. Мета роботи. Дослідити особливості споруляції грибів роду Cladosporium у атмосферному повітрі м. Запоріжжя.
Keywords: тези доповідей