Синтез та актопротекторна активність солей 2-(5-(4-метоксифеніл -(3,4,5-триметоксифеніл)-)-1,2,4-тріазол-3-ілтіо)-ацетатних кислот - Самелюк, Юрій Геннадійович; Каплаушенко, Андрій Григорович; Пругло, Євген Сергійович; Samelyuk, Yu. G.; Kaplaushenko, A. G.; Pruglo, Ye. S.; Самелюк, Ю. Г.; Каплаушенко, А. Г.; Пругло, Е. С. (ЗДМУ, 2014)
Синтезували нові солі, похідні 2-(5-(4-метоксифеніл (3,4,5-триметоксифеніл))-1,2,4-тріазол-3-ілтіо)-ацетатних кислот. Встановили будову та вивчили фізико-хімічні властивості цих сполук, дослідили їхню актопротекторну активність. Визначили взаємозв’язок між будовою солей та їхньою актопротекторною дією. Серед речовин, що синтезували, виділили сполуки із вираженою актопротекторною активністю, які можуть бути рекомендовані для подальшого вивчення з метою впровадження в медичну практику як оригінальні лікарські засоби. Синтезированы новые соли, производные 2-(5-(4-метоксифенил (3,4,5-триметоксифенил))-1,2,4-триазол-3-илтио)-ацетатных кислот. Установили строение и изучили физико-химические свойства этих соединений, изучили их актопротекторную активность. Установили взаимосвязь между строением полученных солей и их актопротекторным действием. Среди синтезированных веществ найдены соединения с выраженной актопротекторной активностью, которые могут быть рекомендованы для дальнейшего исследования с целью внедрения в медицинскую практику в качестве оригинальных лекарственных средств. New salts of 2-(5-(4-methoxyphenyl(3,4,5-trimethoxyphenyl))-1,2,4-triazole-3-ylthio)-acetic acids have been synthesized. The structure has been proven and the physical-chemical properties and actoprotective activity of the synthesized compounds have been studied. The relationship between the structure of the obtained salts and actoprotective activity has been detected. Compounds with expressed activity, have been found among the synthesized compounds and can be recommended for further study in order to introduce into medical practice as original medicines.
Синтез и актопротекторная активность солей 2-(5-(4-метоксифенил (3,4,5-триметоксифенил))-1,2,4-триазол-3-илтио)-ацетатных кислот
Synthesis and actoprotective activity of salts of 2-(5-(4-metoxyphenіl (3,4,5-trimetoxyphenyl))-1,2,4-trіazole-3-ylthio) acetic acids
Keywords: 1,2,4-тріазол; фізико-хімічні властивості; актопротекторна активність.; 1,2,4-триазол; физико-химические свойства; актопротекторная активность.; 1,2,4-triazole; physical-chemical properties; actoprotective activity