Основні результати дослідження негативної постманіфестної симптоматики депресивного спектра при шизофренії - Сінча, Катерина Анатоліївна (Харків: Інститут неврології, психіатрії та наркології Національної академії медичних наук України, 2017)
Проблеми шизофренії і шизоформних розладів є одними з найбільш актуальних в психіатричній практиці. У хворих на шизо френію часто відзначаються різні порушення афективної сфери, відмінні від діагностично облігатних нозоспецифічних ознак типу емоційного сплощення, дефіцитарности, тимічного компонента дефекту або тимопатичних ремісій.