Вплив препарату метамакс на когнітивні функції у хворих на хронічну ішемію мозку - Демченко, Аліна Вікторівна; Ревенько, Алла Василівна; Волік, А. О.; Demchenko, A. V.; Reven’ko, A. V.; Volik, A. O. (My University, 2013)
Одним із актуальних напрямів сучасної ангіоневрології є вивчення стану когнітивних функцій та можливості корекції їх розладів при цереброваскулярних захворюваннях (ЦВЗ). ЦВЗ в Україні знаходяться на 2–3-му місцях за частотою виявлення, поширеності серед населення, а також смертності в даному класі захворювань [9, 14]. За період 2000–2010 рр. кількість інсультів в Україні збільшилась в 1,6 разу, а всіх ЦВЗ – зросла з 3,4 до 4,5% [9]. Поширеність їх відбувається за рахунок збільшення хронічних, повільно прогресуючих форм ЦВЗ, що позначаються у вітчизняній літературі та клінічній практиці терміном «дисциркуляторна енцефалопатія» (ДЕ) [14]. У сучасній класифікації МКХ-10 термін «дисциркуляторна енцефалопатія» відсутній. Мають місце лише рубрики: I 67.2 Церебральний атеросклероз; I 67.3 Прогресуюча судинна лейкоенцефалопатія; I 67.4 Гіпертензивна енцефалопатія; I 67.8 Ішемія мозку (хронічна). The investigation of clinical efficiency of Metamax medication among patients with dyscirculatory encephalopathy with estimation of influence on the dynamics of neurological state, cognitive functions state and data of neurophysiologic investigation (cognitive evoked potentials P300) has been performed. It was proved that in action Metamax increased efficiency of treatment of cephalgic, vestibular and adynamic syndromes, increased improvement of cognitive fuctions state among patients with dyscirculatory encephalopathy of І and ІІ stages, that means a possibility of pharmacological therapy at early stages of cognitive disfuction development.
Metamax Influence on Cognitive Functions among Patients with Chronic Cerebral Ischemia
Keywords: дисциркуляторна енцефалопатія; когнитивні функції; Метамакс; dyscirculatory encephalopathy; cognitive functions; Metamax