Антисептичні засоби в умовах воєнного стану - Харченко, М.; Сичова, І.; Каплаушенко, Тетяна Миколаївна (Запорізький державний медичний університет, 2023)
Сфера застосування засобів, спрямованих на знищення, зменшення кількості або зупинку розмноження мікроорганізмів, достатньо широка – починаючи від лікування патологічних станів, переважно шкірних покривів і слизових оболонок, закінчуючи обробкою поверхонь обладнання, устаткування, інструментів тощо, забезпечуючи вимоги асептики. Окрім професійного використання дезінфікуючих засобів, вони широко застосовуються населенням як із лікувальними, так і з профілактичними цілями. Перші антисептичні методи зустрічаються в описах лікарів ще в далекій давнині.