Органопротективная способность анестезиологического обеспечения абдоминального родоразрешения при позднем гестозе - Хуссам, Ахмаиди; Васильева, Л. В. (Запорізький державний медичний університет, 2011)
На основі органопротективної спрямованості акушерської анестезії проведено оцінку впливу загальної та спинномозкової анестезії при абдомінальному розродженні у пацієнток з пізнім гестозом та без нього на гемодинаміку, кисневий режим і біологічну цілісність організму. Показано, що органопротективна анестезія у породіль з пізнім гестозом за безпечністю порівнянна зі спинномозковою анестезією у пацієнток без гестозу. На основе органопротективной направленности акушерской анестезии произведена оценка влияния общей и спинномозговой анестезии при абдоминальном родоразрешении у пациенток с поздним гестозом и без него на гемодинамику, кислородный режим и биологическую целостность организма. Показано, что органопротективная анестезия у рожениц с поздним гестозом по безопасности сравнима со спинномозговой анестезией у пациенток без гестоза. Based on the organoprotective orientation of obstetric anesthesia evaluated the influence of general and spinal anesthesia for abdominal delivery in patients with late gestosis and without gestosis on hemodynamics, oxygen regime and biological integrity of the organism. It is shown that organoprotective anesthesia in women with late gestosis comparable security with spinal anesthesia in patients without gestosis.
Keywords: анестезія; абдомінальне розродження; органопротективність; гестоз; синдром системної запальної відповіді; анестезия; абдоминальное родоразрешение; органопротективность; гестоз; синдром системного воспалительного ответа; аnesthesia; abdominal delivery; organoprotectivity; gestosis; systemic inflammatory response syndrome