Вічний мандрівник: топоси дому і пам’яті у творчості Василя Махна - Шадріна, Тетяна Володимирівна (My University, 2024)
У статті вивчаються топоси «дому» та «пам’яті» у творчості В. Махна крізь призму його подорожей та трансформації ідентичності після переїзду з України до Нью-Йорка. З’ясовується еволюція понять «чужий» та «свій» у творах нью-йоркського періоду письменника.
Keywords: топос дому; топос пам’яті; свій; чужий; ідентичність; мотив мандрів