Патоморфологічні особливості шкіри та м’язової тканини експериментальних тварин при зажиттєвих і постмортальних ушкодженнях - Кісь, А. В.; Кись, А. В.; Kis, A. V. (Запорізький державний медичний університет, 2013)
Проблема судово-медичної діагностики зажиттєвості й давності травмування м’яких тканин нині є об’єктом численних досліджень. Протягом дослідження у експериментальних тварин виявлено патоморфологічні зміни шкіри та м’язової тканини, що виникають при зажиттєвих і постмортальних травматичних ушкодженнях, залежно від часу відтворення ушкодження та температури. Отримані результати орієнтовані на підвищення судово-медичної діагностики травматичних ушкоджень м’яких тканин. Проблема судебно-медицинской диагностики прижизненности и давности травм мягких тканей в настоящее время является объектом многочисленных исследований. В ходе исследования у экспериментальных животных определены патоморфологические изменения кожи и мышечной ткани, возникающие при прижизненных и постмортальных травматических повреждениях, в зависимости от времени воспроизведения повреждения и температуры. Полученные результаты направлены на улучшение судебно-медицинской диагностики травматических повреждений мягких тканей. The problem of forensic medical diagnosis of intravitality and prescription of softtissue injury is current subject of numerous investigations. Pathomorphological changes of the skin and muscle tissue of experimental animals, which take place in the result of intravital and postmortem traumatic injuries appeared depending on time period of injury and temperature simulation were defi ned. Data obtained are directed on the improvement of the forensic medical diagnosis of traumatic soft tissue injuries.
Патоморфологические особенности кожи и мышечной ткани экспериментальных животных при прижизненных и постмортальных повреждениях
Pathomorphological features of the skin and muscle tissue of experimental animals in the case of intravital and postmortem damages
Keywords: ушкодження; морфологія; шкіра; м’язова тканина; повреждения; морфология; кожа; мышечная ткань; damage; morphology; skin; muscle tissue