Щодо питання створення таблеток Індотрил. Вибір допоміжних речовин для отримання таблеток-ядер Індотрил (Повідомлення 2) - Кучеренко, Людмила Іванівна; Кучеренко, Л. И.; Kucherenko, L. I. (Запорізький державний медичний університет, 2013)
Для нового комбінованого лікарського засобу, що містить індометацин і тіотріазолін, створили лікарську форму – таблетки-ядра. Враховуючи фізичні й технологічні властивості порошку індометацину і тіотріазоліну, здійснили дослідження з вибору раціонального методу отримання таблеток і встановили, що під час використання сучасних допоміжних речовин можна отримати таблетки Індотрилу прямим пресуванням. За результатами дослідження запропонували оптимальний склад таблеток-ядер Індотрил. Для нового комбинированного лекарственного средства, содержащего индометацин и тиотриазолин, создали новую лекарственную форму – таблетки-ядра. С учетом физических и технологических свойств порошка индометацина и тиотриазолина провели исследования по выбору рационального метода получения таблеток и установили, что при использовании современных вспомогательных веществ возможно получить таблетки Индотрила прямым прессованием. По результатам исследования предложили оптимальный состав таблеток-ядер Индотрил. For new combined drug containing indometacin and thiotriazolin a new dosage form - tablet core – was worked out. Taking into consideration physical and technological properties of indometacin and thiotriazolin powders investigations were fulfilled with the aim to choose rational method of tablets’ making. It was revealed that the method of direct compression can be used for Indotril tablets using modern adjuvants. Optimal composition of Indotril tablet core is proposed by the results of investigations.
К вопросу о создании таблеток Индотрил. Выбор вспомогательных веществ для получения таблеток-ядер Индотрил (Сообщение 2)
On the issue of Indotril tablets development. Сhoice of Іndotril tablets core adjuvants. Report 2
Keywords: індометацин; тіотріазолін; таблетки; допоміжні речовини; индометацин; тиотриазолин; вспомогательные вещества; indometacin; thiotriazolin; tablets; adjuvants