Вивчення гіпоглікемічної активності серед солей 2-((4-r-5-фенетил-4h-1,2,4-тріазол-3-іл)тіо)оцтової (пропанової, бензойної) кислот - Ігнатова, Т. В.; Каплаушенко, Андрій Григорович; Фролова, Юлія Сергіївна (ТДМУ: Укрмедкнига, 2018)
Однією з глобальних проблем медико-соціальних проблем є захворювання на цукровий діабет. Сьогодні на фармацевтичному ринку найбільш популярними серед цукрознижуючих препаратів є гліклазид, глібенкламід, глімепірид. Всі вищезазначені препарати мають ряд побічних ефектів. Тому актуальним є пошук речовин, які б мали високу гіпоглікемічну активність та не проявляли побічних ефектів.
Keywords: тези