Дослідження гострої токсичності 4-((R-іден)аміно)-5-(2-тієніл)-4Н-1,2,4-тріазол-3-тіолів - Саліонов, Володимир Олександрович; Александрова, Катерина Вячеславівна; Шкода, Олександр Станіславович; Васильєв, Денис Андрійович (Запорізький державний медичний університет, 2018)
Вступ. Дослідження класу токсичності є одним із важливих етапів фармакологічних досліджень біологічно активних речовин, які в подальшому можуть бути використані як потенційні лікарські препарати. Варто зазначити, що останнім часом увагу науковців привертають гетероциклічні похідні, до складу яких входить 1,2,4-триазол. Тому, ми вважали за доцільне вивчити гостру токсичність 4-((R-іден)аміно)-5-(2-тієніл)-4Н-1,2,4-тріазол-3-тіолів (де R – феніл, 2-карбоксифеніл, 3-нітрофеніл, 4-фторфеніл, 2,3-дихлорфеніл, 3,4-диметоксифеніл, 3,5-диметоксифеніл, 5-нітрофуран-2-іл, тіофен-2-іл) і встановити можливість використовувати сполуки зазначеного ряду для подальших біологічних досліджень. Методи і матеріали. Для дослідження гострої токсичності був обраний табличний експрес-метод по В. Б. Прозоровському, який застосовували в практичних дослідженнях ряд науковців.
Keywords: тези доповідей