Результати вивчення in vitro антибактеріальної активності модифікованого магнієвого сплаву щодо тест-штамів E. coli та P. aeruginosa - Чорний, Вадим Миколайович; Поліщук, Наталія Миколаївна; Камишний, Олександр Михайлович; Головаха, Максим Леонідович; Чёрный, В. Н.; Полищук, Н. Н.; Камышный, А. Н.; Головаха, М. Л.; Chornyi, V. M.; Polishchuck, N. M.; Kamyshnyi, O. M.; Holovakha, M. L. (Запорізький державний медичний університет, 2018)
Мета роботи – визначити чутливість грамнегативних мікроорганізмів – основних збудників імплантат-асоційованих інфекцій – до продуктів біодеградації магнієвого сплаву МЛ-10, з наступним обґрунтуванням можливості використання в травматологічній практиці у складі штучних імплантатів, що характеризуються антибактеріальною активністю. Цель работы – определить чувствительность грамотрицательных микроорганизмов – основных возбудителей имплантат-ассоциированных инфекций – к продуктам биодеградации магниевого сплава МЛ-10, с последующим обоснованием возможности использования в травматологической практике в составе искусственных имплантатов, обладающих антибактериальной активностью. The aim. To study the sensitivity of gram-negative microorganisms (the main pathogens of implant-associated infections) to the products of biodegradation of magnesium alloy ML-10, with subsequent justification for its use in traumatologic practice as artificial implants with antibacterial activity.
Результаты изучения in vitro антибактериальной активности модифицированного магниевого сплава в опытах с тест-штаммами E. coli и P. aeruginosa
Results of the in vitro study of the antibacterial activity of modified magnesium alloy in experiments with E. coli and P. aeruginosa test-strains
Keywords: магнієвий сплав; імплантат; антибактеріальні властивості; Escheriсhia coli; Pseudomonas aeruginosa; магниевый сплав; имплантат; антибактериальные свойства; magnesium; alloys; prostheses and implants; bacteriocides