Вдосконалення кваліфікації фахівців фармацевтичної галузі у період реформування медицини та фармації в Україні - Білай, Іван Михайлович; Дарій, Володимир Іванович; Демченко, Валерій Олегович; Білай, Андрій Іванович; Красько, Микола Петрович; Остапенко, А. О. (Київ: Науковий огляд, 2018)
У статті наведено необхідність визначення основних напрямів і пріоритетів розвитку фармацевтичного сектору галузі охорони здоров'я України, що зумовлюється реальними політичними та соціально-економічними процесами. Основним елементом при цьому є впровадження та розвиток формулярної системи – комплексу управлінських методик застосування раціональних, організаційно та економічно ефективних методів постачання і використання ЛЗ з метою забезпечення в конкретних умовах високої якості медичної допомоги і оптимального використання наявних ресурсів. В статье описана необходимость определения основных направлений и приоритетов развития фармацевтической отрасли здравоохранения Украины, что обусловлено реальными политическими и социально-экономическими процессами. Основным элементом при этом является внедрение и развитие формулярной системы - комплекса управленческих методик применения рациональных, организационно и экономически эффективных методов снабжения и использования лекарственных средств с целью обеспечения в конкретных условиях высокого качества медицинской помощи и оптимального использования имеющихся ресурсов. The article describes the need to determine the main directions and priorities of the development of the pharmaceutical industry in Ukraine, which is conditioned by real political and socioeconomic processes. The main element here is the introduction and development of a formular system - a complex of management methods for the application of rational, organizational and cost-effective methods of supplying and using drugs to ensure, in specific conditions, high quality medical care and optimal use of available resources.
Keywords: фармацевтична галузь; фармацевт; провізор; вища освіта; фармацевтическая отрасль; провизор; высшее образование; pharmaceutical industry; pharmacist; higher education