Вибір допоміжних речовин з метою отримання таблеток гамма-аміномасляної кислоти з тіотриазоліном методом вологої грануляції - Кучеренко, Людмила Іванівна; Хромильова, Ольга Володимирівна (My University, 2020)
На сьогодні, для запобігання ушкоджень нейронів або усунення когнітивної дисфункції найважливіше значення набуває нейропротективна терапія. Особливе місце в нейропротекції займають препарати нейрометаболічної дії - ноотропи. Ці лікарські засоби здійснюють прямий активуючий вплив на навчання, покращуючи пам'ять і розумову діяльність, а також підвищуючи стійкість мозку до агресивних дій гіпоксії, травм, інтоксикації. Гама-аміномасляна кислота (ГАМК) забезпечує відновлення рівноваги між процесами збудження і гальмування в центральній нервовій системі, позитивно впливає на процеси навчання і збереження пам'яті.