Критерії і рівні сформованості компетенцій при вивченні фізики - Філіпенко, Ірина Іванівна (My University, 2023)
Мета роботи. Розробка критеріїв контролюючих заходів компетенції з курсу фізики складають мету запропонованої роботи. Вітчизняні та більшість зарубіжних дослідників вважають, що компетенції динамічні, оскільки вони здатні розвиватися, удосконалюватися або повністю зникати за відсутності стимулу до їхнього прояву. Сформувати компетенцію означає виробити готовність, здатність до конкретної дії, знайти новий спосіб дії нестандартної ситуації, мати ціннісну орієнтацію. Рівень сформованості компетенції є прихованим (латентним) параметром і безпосередньо вимірятися не може. Він може бути оцінений із певною ймовірністю. Тому за його оцінюванні слід використовувати ймовірнісний підхід.