Формування навчального простору на вступному занятті за технологією FLIP У Запорізькому державному медичному університеті - Макєєва, Людмила Валеріївна; Попазова, Олена Олександрівна (Тернопільський державний медичний університет імені І. Я. Горбачевського, 2019)
В зв’язку з підвищенням вимог до знань, умінь та професіональних навичок випускників вишів, в системі освіти спостерігається стрімкий розвиток нових форм навчання, а також модифікація традиційних форм. Головне їх завдання – це підвищення інтересу студентів до навчального процесу. Важливість першого аудиторного заняття з дисципліни важко переоцінити. Саме на першому занятті відбувається не тільки формальне знайомство студентів з дисципліною та викладачем, а й ознайомлення з навчальним планом: встановлюються цілі, задачі курсу, визначаються завдання та строки їх виконання, правила поведінки на заняттях, а також створюється освітній простір, формуються відносини між викладачем та кожним окремим студентом і групою загалом, проводиться мотивація студентів на активне навчання не тільки на аудиторних, але й на позакласних заняттях.
Keywords: матеріали конференцій