Сучасні питання вдосконалення підготовки лікарів-інтернів з питань планування сім’ї - Авраменко, Наталія Вікторівна; Барковський, Дмитро Євгенович; Нікіфоров, Олег Анатолійович; Кабаченко, Олена Володимирівна; Грідіна, Ірина Борисівна; Ломейко, Олена Олександрівна; Семененко, І. В.; Avramenko, N. V.; Barkovsky, D. E.; Nikiforov, O. A.; Kabachenko, E. V.; Gridina, I. B.; et al. (Тернопільський державний медичний університет, 2016)
Лікарі сімейної медицини та загальної практики повинні добре знати питання планування сім’ї. Непланована вагітність, незважаючи на значні зусилля служб планування сім’ї щодо її зниження, залишається однією з актуальних проблем. Не дивлячись на те, що рівень абортів за останнє десятиліття в Україні знизився, він залишається високим. На думку авторів, основну частину навчального процесу необхідно приділити питанням сучасної та майбутньої контрацепції, методам контрацепції, відповідно до періодів життя, невідкладній контрацепції. На практичних заняттях особливу увагу необхідно приділити питанням консультування з питань планування сім’ї, вирішенню ситуаційних задач та підбору методів контрацепції для кожної конкретної сім’ї. Doctors of family medicine and General practice must know issues of family planning. Unplanned pregnancy, despite the considerable efforts of family planning services to reduce it remains one of the most pressing problems. Despite the fact that the level of abortions over the last decade in Ukraine has decreased, it remains high. According to the authors, the main part of the educational process should be paid to the issues of modern and future contraception, contraceptive depending on the periods of life, emergency contraception. In practical classes, special attention should be given counselling on family planning, situational tasks and selection of a contraceptive method.
Contemporary issues and improve the training of doctors-interns of family planning
Keywords: тези