Теоретико-методичні аспекти підвищення якості стоматологічної допомоги в Україні - Якобчук, А. В.; Дементьєва, О. В.; Цанько, І. І.; Кокарь, Оксана Олександрівна; Возний, Олександр Вікторович; Jakobchuk, A. V.; Dementieva, E. V.; Tsanjko, I. I.; Kokar, O. A.; Voznij, A. V.; Якобчук, А. В.; Дементьева, Е. В.; et al. (Крым. гос. мед. ун-т им. С. И. Георгиевского, 2012)
В умовах формування ринкових відносин сфе- ра охорони здоров’я в Україні, яка була раніше в основному орієнтована на бюджетну підтримку і не мала необхідного позабюджетного потенціалу потрапила в кризову ситуацію. Ця проблема супроводжується також внаслідок загального погіршення умов життя переважної більшості громадян країни, зростання рівня захворюваності та смертності працездатного населення, тенденціями до розвитку небезпечних для нації епідемій, які не зустрічалися раніше, тощо[1,5]. Тому, для мобілізації сил з метою підвищення якості надання медичної допомоги в умовах обмеженого використання ресурсів необхідно використовувати сучасні інструменти завдяки яким знизиться захворюваність та смертність і покращиться задоволеність населенням медичною допомогою. Мета: обгрунтування теоретико-методичних за сад підвищення якості стоматологічної допомоги населенню в умовах реформування галузі. The basic methodological approaches to upgrading of stomatological help in Ukraine are expounded in the article. The special support is made on that basic ways of work of the branch on the nearest prospect are: further improvement of personnel training, improvement of material and technical provision, further perfection of medical and preventive work. В статье изложены основные теоретико-методические подходы к повышению качества стоматологической помощи в Украине. Особый упор сделан на то, что основными направлениями работы отрасли на ближайшую перспективу являются: дальнейшее улучшение подготовки кадров, улучшение материально-технического обеспечения, дальнейшее усовершенствование лечебно-профилактической работы.
Theoreticaland methodologicalaspects of improving quality dental care in Ukraine
Теоретико-методические подходы к повышению качества стоматологической помощи в Украине
Keywords: організація стоматологічної допомоги; кадрові та матеріально-технічні ресурси; якість медичної допомоги