Особливості розподілу глікозаміногліканів в менісках колінного суглоба щурів в нормі та після внутрішньоплідного введення антигенів - Волошин, Микола Анатолійович; Абросімов, Юрій Юрійович (Запорізький національний університет, 2016)
На сьогоднішній день спостерігається загальний ріст захворюваності опорно-рухової системи, в тому числі у дітей шкільного віку [Няньковський С.Л., 2012]. Підґрунтям для багатьох з них є диспластичні зміни суглобів, зокрема синдром недиференційованої дисплазії сполучної тканини (НДСТ). Колінний суглоб має складну морфофункціональну будову. Пошкодження менісків колінного суглоба в дитячо-підлітковому віці є досить поширеною патологією [Герасименко М.А., 2011]. Попередні дослідження співробітників кафедри анатомії людини, оперативної хірургії та топографічної анатомії Запорізького державного медичного університету довели, що пренатальна антигенна стимуляції призводить до формування проявів НДСТ у новонароджених [Григор’єва О.А., 2011]. Реактивні зміни у синтезі глікозаміногліканів в менісках колінного суглоба у цих умовах вивчені недостатньо. Мета дослідження. Встановити особливості розподілу глікозаміногліканів в менісках колінного суглоба щурів в нормі та після внутрішньоплідного введення антигенів.
Keywords: тези доповідей