Соціологічна оцінка відношення фармацевтичних працівників до юридичної відповідальності - Бушуєва, Інна Володимирівна; Молодожонова, О. О.; Борисенко, Н. М. (My University, 2022)
ВІДПОВІДАЛЬНІСТЬ (юридична) — покарання, державне примушення (приневолювання) до виконання вимог права, тобто застосування до особи, яка винна в порушенні юридичних обов’язків, передбачених законом санкцій [1]. Відповідальність за вчинення правопорушення є одним із важливих питань, які розглядає теорія права. Дотримуючись точки зору, що юридична відповідальність - це застосування заходів державного примусу до особи, яка вчинила правопорушення, слід зауважити, що цей підхід застосовується і до галузі, яка розглядається, - а саме охорони здоров’я громадян – фармацевтичний сектор.
Keywords: тези доповідей