Вплив довкілля та екологічно-соціальних чинників на розповсюдженість псоріазу серед мешканців індустріального міста на основі оцінки його ризиків - Соколовська, Ірина Анатоліївна; Сушко, Юрій Дмитрович (м. Запоріжжя, 2016)
Мета дослідження. Вивчення впливу довкілля та шкідливих звичок на розповсюдженість псоріазу у Запорізькій області на основі оцінки його ризиків. Матеріали та методи. Методи дослідження: гігієнічні, клініко-лабораторні, функціональні, епідеміологічні, статистичні. В експерименті взяли проби (13345) для дослідження атмосферного забруднення м. Запоріжжя та провели соціальне опитування населення (315 осіб) щодо шкідливих звичок.