Проблема психотерапії сімейної дезадаптації в межах аналітичних і неаналітичних моделей психотерапії - Курило, Віталій Олексійович; Kurilo, V. O. (My University, 2011)
Проведено комплексний аналіз клініко-психопатологічних, клініко-психофеноменологічних, психодіагностичних, спеціальних сексологічних характеристик осіб із невротичними розладами. Зазначені характеристики стали підґрунтям для створення системи психотерапії з використанням технік аналітичної сімейної психотерапії. Розглянуто критерії застосованих методів, методик, психотехнік залежно від клінічних особливостей неврозологічних розладів. Показано роль розробленої системи психотерапії та психопрофілактики задля запобігання й наступного розвитку ускладнень сімейної дезадаптації. Описано результати наведених досліджень та зроблено висновки щодо можливостей наступного використання психотерапії з використанням психоаналітичних концептів. Comprehensive analysis of clinical psychopathology, clinical psychofenomenology, psychodiagnostic, special sexological characteristics of people with neurotic disorders. This characteristics are the basis for creating a system of psychotherapy with the use of analytical techniques of family therapy. Are treated the criteria of the techniques, methods, psycho-depending on the clinical features of neurotic disorders. The role of the developed system of psychotherapy and psycho-prophylaxis for prevention and subsequent development of complications of family maladjustment. Have been described research results and conclusions of opportunity with respect to future use of psychotherapy with psychoanalytic concepts.
The problem of family dezadaptation psychoterapy in analytical and nonanalytical psychoterapy models