Вивчення антиоксидантної активності солей 2-((4-R-3-(морфолінометилен)-4h-1,2,4-триазол-5-іл)тіо)ацетатних кислот - Щербина, Роман Олександрович; Панасенко, Олександр Іванович; Книш, Євгеній Григорович; Shcherbyna, R. O.; Panasenko, O. I.; Knysh, Ye. H. (My University, 2016)
Наведені результати дослідження антиоксидантної активності солей 2-((4-R-3-(морфолінометилен)- 4H-1,2,4-триазол-5-іл)тіо)ацетатних кислот. Встановлено, що калієва сіль 2-((3-(морфолінометилен)-4- аміно-4H-1,2,4-триазол-5-іл)тіо)ацетатної кислоти (ПКР-173) за силою фармакологічної дії перевищує еталони порівняння аскорбінову кислоту та тіотриазолін. Відмічено перспективність подальшої хімічної модифікації солей 2-((4-R-3-(морфолінометилен)-4H-1,2,4-триазол-5-іл)тіо)ацетатних кислот та встановлені деякі закономірності залежності «структура – дія». This paper presents the results of research antioxidant activity for the salts of 2-((4-R-3-(morpholinomethylene)- 4H-1,2,4-triazol-5-yl)thio)acetic. As a result of research the potassium 2-((4-amino- 3-(morpholinomethyl)-4H-1,2,4-triazol-5-yl)thio)acetate (PKR-173) which in pharmacological action exceeds the reference standards ascorbic acid and thiotriazolin. The perspective of further chemical modification of the salts of 2-((4-R-3-(morpholinomethylene)-4H-1,2,4-triazol-5-yl)thio)acetic and some patterns between “structure” and “action” were described.
The studying of antioxidant activity of salts 2-((4-r-3-(morpholinomethylen)-4h-1,2,4-triazole-5-yl)thio)acetic acids
Keywords: 1,2,4-триазол; антиоксидантна активність; вільні радикали; 1,2,4-triazoles; antioxidant activity; free radicals