Амінокислотний склад густих екстрактів з трави та коренів живокосту шорсткого - Гонтова, Т. М.; Гонтова, Т. Н.; Hontova, T. N. (Запорізький державний медичний університет, 2013)
Визначено якісний склад і кількісний вміст амінокислот у густих екстрактах з трави і коренів живокосту шорсткого. Виявлено 16 амінокислот. У густому екстракті з трави і коренів живокосту шорсткого домінуючими амінокислотами були глютамінова й аспарагінова кислоти, пролін і аргінін. Определен качественный состав и количественное содержание аминокислот в густых экстрактах из травы и корней окопника шерстистого. Обнаружены 16 аминокислот. В густом экстракте из травы и корней окопника шерстистого доминирующими аминокислотами были глютаминовая и аспарагиновая кислоты, пролин и аргинин. Qualitative composition and quantitative content of aminoacid composition in the dence extracts from herbs and roots of Symphytum asperum have been determined. The 16 amino acids were revealed. The prevail amino acids in dense extract of herbs and roots of comfrey were glutamic and aspartic acids, proline and arginine.
Аминокислотный состав густых экстрактов из травы и корней окопника шерстистого
Amino acid composition of dense extracts from herbs and roots of comfrey rough
Keywords: амінокислоти; густий екстракт; трава; корені; живокіст шорсткий; аминокислоты; густой экстракт; корни; окопник шершавый; amino acids; thick extract; grass; roots; comfrey