Вплив короткотривалої терапії валсартаном на ремоделювання судин у хворих на гіпертонічну хворобу - Шачаніна, Н.В.; Сиволап, Віталій Вікторович; Добровольська, Н.П. (Запорізький державний медичний університет, 2012)
Наведено результати монотерапії валсартаном у добовій дозі 160 мг у 30 пацієнтів з гіпертонічною хворобою другої стадії. Продемонстровано достовірне зниження артеріального тиску і поліпшення еластичних властивостей артерій до кінця 4 тижня монотерапії. Приведены результаты монотерапии валсартаном в суточной дозе 160 мг у 30 пациентов с гипертонической болезнью второй стадии. Продемонстрировано достоверное снижение артериального давления и улучшение эластических свойств артерий к концу 4 недели монотерапии. The article deals with valsartan monotherapy results in a daily dose of 160 mg in 30 patients with the second stage essential hypertension. Signiﬁcant decrease in blood pressure and improvement of the elasticity of the arteries by the end of 4 week monotherapy were demonstrated.
Keywords: гіпертонічна хвороба; судинне ремоделювання; валсартан; гипертоническая болезнь; сосудистое ремоделирование; hypertension; vascular remodeling; valsartan