Застосування похідних 1,2,4-тріазолу в медицині та фармації - Фролова, Юлія Сергіївна; Каплаушенко, Андрій Григорович (Запорізький державний медичний університет, 2021)
Лікарські препарати, що містять в своєму складі ядро 1,2,4-тріазолу, широко розповсюджені у фармацевтичній та медичній галузі. Вони зарекомендували себе як ефективні лікарські засоби з незначною кількістю побічних ефектів у порівнянні з ліками, що мають аналогічну біологічну дію. На широкий спектр фармакологічної дії, а саме протипухлинну, антидепресивну, протигрибкову, гепатопротекторну, протимікробну, противірусну та ін., великий вплив має наявність тих чи інших замісників по ядру 1,2,4-тріазолу.