Церебральная недостаточность и механизмы снижения эффективности интегративной способности головного мозга - Шифрин, Г. А.; Сериков, К. В.; Шифрін, Григорій Аркадійович; Серіков, К. В.; Shifrin, G. A.; Serikov, K. V. (Запорожский государственный медицинский университет, 2013)
Интегративная способность головного мозга больных с ишемическим инсультом и малым ишемическим инсультом характеризуется стресс-устойчивойстью. Гиперосмолярность является предиктором отека головного мозга, что проявляется повышением внутричерепного давления и стойким нарушением сознания. Інтегративна здатність головного мозку хворих на ішемічний інсульт і малий ішемічний інсульт характеризується стрес-стійкістю. Гіперосмолярність є предиктором набряку головного мозку, що проявляється підвищенням внутрішньочерепного тиску і стійким порушенням свідомості. Integrative ability of brain in patients with ischemic stroke and small ischemic stroke is characterized by stress stability. Hyperosmolarity is the predictor of cerebral edema, which declares itself by the increase of intracranial pressure and constant violation of consciousness.
Церебральна недостатність і механізми зниження ефективності інтегративної здатності головного мозку
Cerebral insuffi ciency and mechanisms of decrease of effi ciency of brain integrative ability
Keywords: церебральная недостаточность; интегративная способность головного мозга; ишемический инсульт; церебральна недостатність; інтегративна здатність головного мозку; ішемічний інсульт; cerebral insuffi ciency; brain integrative ability; ischemic stroke