Вивчення амінокислотного складу трави Artemisia balchanorum Krasch. i Artemisia taurica Willd - Ведернікова, К. В.; Єренко, Олена Костянтинівна; Мазулін, Олександр Владиленович; Полевик, І. В.; Ведерникова, К. В.; Еренко, Е. К.; Мазулин, А. В.; Полевик, И. В.; Vedernikova, K. V.; Yerenko, O. K.; Mazulin, O. V.; Polevik, I. V. (ЗДМУ, 2014)
Методом високоефективної рідинної хроматографії на приладі ААА Т 339 (Чехія) у траві Artemisia balchanorum Krasch. і Artemisia taurica Willd. виявили до 15 амінокислот, 7 з них є незамінним. Встановили їх кількісний вміст. Методом высокоэффективной жидкостной хроматографии на приборе ААА Т 339 (Чехия) в траве Artemisia balchanorum Krasch. и Artemisia taurica Willd. идентифицированы 15 аминокислот, 7 из которых являются незаменимыми. Установлено их количественное содержание. 15 amino acids, including 7 essential one, have been revealed in herbs of Artemisia balchanorum Krasch. and Artemisia taurica Willd. by the method of high-performance liquid chromatography (apparatus AAA T 339, Czech Republic), which has been also used for determination of quantitative content of amino acids.
Изучение аминокислотного состава травы Artemisia balchanorum Krasch. и Artemisia taurica Willd
The study of amino acid composition of Artemisia balchanorum Krasch. and Artemisia taurica Willd. herb
Keywords: полин лимонний; полин таврійський; амінокислоти; високоефективна рідинна хроматографія; полынь лимонная; полынь таврическая; аминокислоты; высокоэффективная жидкостная хроматография; Artemisia balchanorum Krasch.; Artemisia taurica Willd.; aminoacids; high-performance liquidchromatography