Вплив інфекції Covid-19 на перебіг цукрового діабету 2 типу - Мітраков, І. О. (Запорізький державний медичний університет, 2021)
Пандемія нової коронавірусної інфекції (COVID-19) була зареєстрована у 2019 році. Серед факторів ризику тяжкого перебігу цього інфекційного захворювання виділяють цукровий діабет (ЦД) 2 типу, який у структурі ендокринної патології займає 70%, а частота смертності від ускладнень перевищує таку при ВІЛ-інфекції, туберкульозі легень та малярії, взятих разом.
Keywords: тези