Іноземна мова за професійним спрямуванням. Англійська мова: метод. посіб. для викладачів, які проводять практ. заняття - Гордієнко, Олена В'ячеславівна; Жаворонкова, Вікторія Василівна; Орел-Халік, Юлія Владиславівна (Запорізький державний медичний університет, 2018)
Методичний посібник для викладачів розроблено з урахуванням сучасних вимог до планування занять з іноземної мови у медичних ВНЗ і відповідає типовій навчальній програми з англійської мови за кредитно-модульною системою організації навчального процесу («Англійська мова. Програма навчальної дисципліни для студентів вищих навчальних закладів III-IV рівнів акредитації» Киів, від 12. 03. 2010 р.). Згідно з програмою для університетів у сучасній методиці навчання іноземних мов висуваються такі цілі: практична, загальноосвітня, розвиваюча та виховна , на яких і базується цей посібник. Посібник може бути використаний викладачами в процесі підготовки до практичних занять з іноземної мови студентам II курсу фармацевтичного факультету за напрямом 22 «Охорона здоров’я», спеціальності 226 «Фармація» і «Технології парфумерно-косметичних засобів». Посібник для викладачів складений згідно навчальної програми з англійської мови, яка на другому курсі включає вивчення 1 модуля «Фармацевтична термінологія», який поділяється на 3 змістових модулів. Методичний посібник містить 15 детально розроблених практичних занять з 3 змістових модулів : «Серцево-судинні ліки» , «Шлунково-кишкові ліки», «Ліки проти інфекційних захворювань» . Посібник також містить зразки самостійних робіт до практичних занять і матеріали для проведення диференційованого заліку , які складаються з 15 оригінальних англомовних медичних текстів, лексичний матеріал яких охоплює тематику робочої програми. Зміст розроблених занять, їх цілі та завдання відповідають сучасним вимогам викладання англійської мови та мовної підготовки студентів фармацевтичного факультету. Розроблені заняття забезпечують розвиток умінь та навичок студентів у різних видах мовленнєвої діяльності, які по закінченню курсу навчання дадуть можливість майбутнім фахівцям спілкуватися англійською мовою, читати оригінальну фахову літературу, брати участь у міжнародних конференціях та ін. Методичний посібник для викладачів містить розроблені практичні заняття II курсу 2 модулів з дисципліни “Іноземна мова за професійним спрямуванням” (Спеціальності: 226 «Фармація» і «Технології парфумерно-косметичних засобів»). Практичні заняття розроблені згідно з вимогами кредитно-модульної системи організації навчального процесу. Методичний посібник є однією з форм допомоги викладачам у проведенні та організації навчальних занять в межах цього курсу.