Особливості кардіального ремоделювання у хворих на ішемічну хворобу серця на фоні анемічного синдрому - Коновалова, Марія Олександрівна (Запорізька медична академія післядипломної освіти, 2020)
Вступ. Супутні коморбідні стани значно впливають на клінічний перебіг, ефект лікування та прогноз хворих на ішемічну хворобу серця (ІХС). Однією з таких патологій є анемія, на яку за даними ВОЗ страждає близько 30% населення світу. На сьогодні недостатньо вивчені особливості структурно-функціонального стану серця у хворих на ІХС, що перебігає на фоні супутнього анемічного синдрому.
Keywords: тези