Змістовний компонент псевдообсесій - Данілевська, Наталя Володимирівна (Запорізький державний медичний університет, 2016)
Актуальність дослідження. Недосконалість критеріїв диференційної діагностики розладів обсесивного спектру все гостріше постає в сучасній клініці психіатрії в контексті ідентифікації нозологічної приналежності. Наявність обсесій в клінічній картині захворювань ендогенного регістру суперечить класичним уявленням, тому потребує доказової бази щодо розуміння існуючого феномену. Мета дослідження – вивчити особливості змісту явищ обсесивного спектру у хворих на шизофренію.