Туберкульоз слизової оболонки ротової порожнини: клінічні вияви, діагностика, диференціальна діагностика - Разнатовська, Олена Миколаївна; Разнатовская, Е. Н.; Raznatovskaya, E. N. (My University, 2010)
Захворюваність на туберкульоз лікарів_стоматологів займає третє—четверте місце в Україні, позаяк головний шлях передачі туберкульозу повітряно_крапельний, а вони безпосередньо контактують із хворими. У статті представлено головні клінічні форми туберкульозу слизової оболонки рота. Лікар-стоматолог повинен знати клінічні вияви, принципи діагностики та диференціальної діагностики цієї патології та своєчасно скерувати хворого до фтизіатра.Заболеваемость туберкулезом врачей-стоматологов занимает третье—четвертое место в Украине, так как основной путь передачи туберкулеза воздушно-капельный, а они непосредственно контактируют с больным. В статье представлены основные клинические формы туберкулеза слизистой оболочки рта. Врач-стоматолог должен знать клинические проявления, принципы диагностики и дифференциальной диагностики данной патологии и своевременно направить больного к фтизиатру.TB incidence among dentists take 3—4 place in Ukraine as well as the main route of transmission of tuberculosis airborne, while dentists are in direct contact with patients. The article presents the main clinical forms of tuberculosis of the oral mucosa. Dentist needs to know the clinical manifestations, the principles of diagnosis and differential diagnosis of this pathology, and promptly send the patient to a TB specialist.
Туберкулез слизистой оболочки ротовой полости: клинические проявления, диагностика, дифференциальная диагностика
Tuberculosis of oral mucosa: clinical manifestations, diagnosis, differential diagnosis
Keywords: туберкульоз; слизова оболонка ротової порожнини