Експериментальне вивчення специфічної дії iбупрофену та його композиціi з кофеїном - Сирова, Г. О.; Грабовецька, Є. Р.; Бачинський, Р. О.; Наконечна, С. А.; Лук’янова, Л. В.; Сыровая, А. О.; Грабовецкая, Е. Р.; Бачинский, Р. О.; Наконечная, С. А.; Лукьянова, Л. В.; Syrova, G. O.; Hrabovetskaya, E. R.; et al. (Запорізький державний медичний університет, 2013)
В експерименті на лабораторних тваринах досліджено вплив кофеїну на протибольову, антиексудативну, жарознижувальну активність відомого нестероїдного протизапального засобу. Аналіз результатів експериментальних досліджень свідчить, що кофеїн потенціює протибольову й антиексудативну активність ібупрофену та не впливає на його жарознижувальну дію. В эксперименте на лабораторных животных проведены исследования влияния кофеина на противоболевую, антиэкссудативную, жаропонижающую активность известного нестероидного противовоспалительного препарата. Анализ результатов экспериментальных данных свидетельствует, что кофеин потенциирует противоболевую и антиэкссудативную активность ибупрофена и не влияет на его жаропонижающее действие. Experimental research of caffeine effect on analgesic, anti-inﬂammatory, and antipyretic activities of known non-steroid antiinﬂammatory drug in rats was carried out. Analysis of experimental results shows that caffeine increases analgesic and anti-inﬂammatory activity of ibuprofen. Caffeine does not inﬂuence antipyretic activity of ibuprofen.
Экспериментальное изучение специфического действия ибупрофена и его композиции с кофеином
Experimental study of speciﬁc action of ibuprofen and its combinations with caffein.
Keywords: нестероїдні протизапальні засоби; ібупрофен; кофеїн; фармакологічна активність; формаліновий набряк; протибольова; антиексудативна; жарознижувальна дія; нестероидные противовоспалительные препараты; ибупрофен; кофеин; фармакологическая активность; формалиновый отек; противоболевое; антиэкссудативное; жаропонижающее действие; non-steroidal anti-inﬂammatory drugs; ibuprofen; caffeine; pharmacological combination; speciﬁc activity; formalin edema; analgesic; anti-inﬂammatory; antipyretic activity