Особливості вживання ініціальних скороченнь (на матеріалі англомовних історій хвороб пацієнтів з серцево-судинними захворюваннями) - Лисенко, Вадим Олександрович; Соляненко, Олена Леонідівна (Луганський національний університет імені Тараса Шевченка, 2017)
Лексика будь-якої мови відображає реальну дійсність життя. Оксфордський словник тлумачить термін «лексика» (від грецького “lexis”) як “the total stock of words in a language”[1]. Процес поповнення словникового складу постійний та динамічний. Оскільки традиційні способи словотворення обмежені, поповнення словникового складу мови за допомогою абревіації останнім часом починає відігравати все більш важливу роль.
Збірник матеріалів Всеукраїнської студентської науково-практичної конференції «Романо-германські мови в сучасному міжкультурному просторі» (22 листопада 2017 року, Полтава ‒ Старобільськ) / за заг. ред. Т.А. Кокнової ; Держ. закл. «Луган. нац. ун-т імені Тараса Шевченка». –Вип. 1. – Старобільськ : Вид-во ДЗ „ЛНУ імені Тараса Шевченка”, 2017. – 233 с.
Keywords: абревіатура; ініціальні скорочення; англійський медичний дискурс; історії хвороб