Патоморфоз туберкульозу у дітей і підлітків в сучасних умовах - Полякова, Ю. В. (Запорізький державний медичний університет, 2015)
Мета дослідження: встановити особливості перебігу туберкульозу у дітей і підлітків у віковому розрізі в Запорізькій області в сучасних умовах. Результати. Проведення аналізу захворюваності на активний туберкульоз у дітей і підлітків за 2014 рік у віковому розрізі дозволило встановити, що даний показник у контингенту віком 5-9 років по Запорізькій області не реєструвався. У інших вікових категоріях показник захворюваності по Запорізькій області значно перевищував дані в цілому по Україні, але статистично значимо він не відрізнявся від даних по області у вікових категоріях 1-4 роки та 10-14 років, що склало 11,4 %, 14,2 % та 14,8 %, відповідно.