Набуті психологічні риси особистості переселенців з зони АТО - Саржевський, Сергій Никодимович (Київ : Юстон, 2018)
Останні 3 роки в житті українців пов`язані з реальними військовими діями, загрозою загибелі, втратою своїх домівок, необхідністю покидати своє житло та адаптуватись в нових соціальних умовах. Неможливість довгий час знаходитись в умовах стресу спонукала людей мігрувати в більш безпечні регіони з надією на успішну соціальну та психологічну інтеграцію. Однак тимчасово переміщені особи, незважаючи на соціальну підтримку, важко переносять вимушену міграцію, що впливає на їх психологічний стан. Мета – визначення нових психологічних рис у переселенців з зони АТО внаслідок трансформації їх особистості.
Keywords: тези доповідей