Порівняльна органопротекторна дія похідних селену - Горчакова, Н. О.; Бєленічев, Ігор Федорович (Тернопіль: Укрмедкнига, 2017)
Відомо, що похідні селену володіють антиоксидантними, радіопротекторними, імуномодулюючими властивостями, Мета роботи: визначити в порівняльному аспекті дію селеніту цистеіну та селеніту метіоніну на компоненти глутатіонової системи мозкової тканини: міокарду при гострій недостатності мозкового кровообігу.
Keywords: тези