Маркетингове дослідження вітчизняного ринку лікарських засобів, що застосовують при захворюваннях печінки і жовчовивідних шляхів - Зарічна, Тамара Пантелеймонівна; Британова, Тетяна Сергіївна; Пальчик, М. С. (My University, 2021)
Хвороби печінки досить розповсюджені і на теперішній час є п’ятою причиною смертності населення в багатьох розвинених країнах. Зростання захворюваності на хронічні хвороби печінки називають «другою епідемією нашого століття» після «епідемії» серцево-судинної патології. [4]. На думку науковців та лікарів збільшення частоти розвитку хвороб печінки пов’язане з соціальними проблемами в країні, зловживанням алкоголем і лікарськими засобами, тривалим впливом малих доз радіації, а в ряді випадків – труднощами сучасної діагностики, недостатністю відповідних знань про захворювання печінки та особливості дії ЛЗ, що застосовуються для лікування хворих на ХГ [5]. У зв’язку з цим, актуальним є своєчасне, якісне забезпечення населення засобами, які застосовуються для лікування захворювань печінки та жовчовивідних шляхів.