До питання стандартизації сухого екстракту листя гледичії звичайної - Дученко, М. А.; Ковальов, В. М.; Романова, С. В. (Запорізький державний медичний університет, 2012)
Визначено параметри стандартизації сухого екстракту з листя гледичії звичайної. Запропоновано методики якісного та кількісного аналізу флавоноїдів, фенольних сполук. Отримані результати досліджень використано при розробці методик контролю якості «Гледичії листя екстракт сухий». Кількісний вміст флавоноїдів має бути не менше 5,0%, фенольних сполук – не менше 9,0%. Определены параметры стандартизации сухого экстракта из листьев гледичии обыкновенной. Предложены методики качественного и количественного анализа флавоноидов, фенольных соединений. Полученные результаты исследований использованы для разработки методик контроля качества «Гледичии листья экстракт сухой». Количественное содержание флавоноидов должно быть не менее 5,0%, фенольных соединений – не менее 9,0%. Some parameters of standardisation of dry extract from leaves of Gleditsia triacanthos L. were established. The methodics of qualitative and quantitative analyses of phenolic compounds and flavonoids were developed. The results of the research are used for MCQ «Gleditsia leaves extract dry». The quantitative content of flavonoids must be not less then 5,0 %, phenolic compounds - not less then 9,0 %.
Keywords: листя; гледичія звичайна; сухий екстракт; якісне та кількісне визначення; фенольні сполуки; флавоноїди; листья; гледичия обыкновенная; сухой экстракт; качественное и количественное определение; фенольные соединения; флавоноиды; leaves; Gleditsia triacanthos L.; dry extract; qualitative and quantitative analyses; phenolic compounds; flavonoids