Розробка і валідація методики кількісного визначення німодипіну в субстанції - Бурлака, Ю. В.; Тарханова, О. О.; Васюк, Світлана Олександрівна; Гладишев, Віталій Валентинович (Запорізький державний медичний університет, 2011)
Розроблено нову спектрофотометричну методику кількісного визначення німодипіну в субстанції, що базується на вимірюванні абсорбції розчину препарату в етанолі при 359 нм. Лінійна залежність спостерігається в межах 2,4–4,8 мг/100 мл, коефіцієнт кореляції становить 0,9999. Методика характеризується високою чутливістю, простотою виконання й відповідає вимогам ДФУ за валідаційними характеристиками. Разработана новая спектрофотометрическая методика количественного определения нимодипина в субстанции, основанная на измерении абсорбции раствора препарата в этаноле при 359 нм. Линейная зависимость наблюдается в пределах 2,4–4,8 мг/100 мл, коэффициент корреляции составляет 0,9999. Методика характеризуется высокой чувствительностью, простотой исполнения и соответствует требованиям ГФУ по валидационным характеристикам. A new spectrophotometric method for the quantitative determination of nimodipine in pharmaceutical substances is developed. This method is based on measurement of ethanolic nimodipine solutions absorption at 359 nm. The linearity ranges were found to be 2,4–4,8 mg/100 ml with correlation coefficient 0,9999. The proposed method is highly sensitive, simple for routine quality control and valid according to the requirements of Ukrainian Pharmacopeia.
Keywords: спектрофотометрія; німодипін; субстанція; кількісне визначення; спектрофотометрия; нимодипин; субстанция; количественное определение; spectrophotometrу; nimodipine; substance; quantitative determination