Фізична реабілітація пацієнтів з конструкцією кейдж - Гринченко, Артем Сергійович (Запорізький державний медико-фармацевтичний університет, 2025)
Об’єкт дослідження – процес фізичної реабілітації пацієнтів після імплантації металоконструкцій кейдж. Мета дослідження – проаналізувати вплив металоконструкцій кейдж на функціональний стан пацієнтів та оцінити ефективність сучасних методів реабілітації після їх імплантації. Методи дослідження включають теоретичний аналіз науково-методичної літератури, а також аналіз інструментальних методів оцінювання функціонального стану організму (довжина тіла, маса тіла, гоніометрія, візуально аналогова шкала болю, мануально-м’язове тестування). У роботі був проведений аналіз джерел науково-методичної літератури та інформаційних джерел який дозволив оцінити стан проблеми, ступінь її актуальності. Проаналізована та перевірена ефективність сучасних методів фізичної реабілітації, які сприяли покращенню функціональних можливостей пацієнтів після імплантації металоконструкцій кейдж. The object of the study is the process of physical rehabilitation of patients after implantation of cage metal structures. The purpose of the study is to analyze the impact of cage metal structures on the functional state of patients and to assess the effectiveness of modern rehabilitation methods after their implantation. The research methods include a theoretical analysis of scientific and methodological literature, as well as an analysis of instrumental methods for assessing the functional state of the body (body length, body weight, goniometry, visual analog pain scale, manual muscle testing). The work analyzed the sources of scientific and methodological literature and information sources, which allowed to assess the state of the problem, the degree of its relevance. The effectiveness of modern physical rehabilitation methods that contributed to improving the functional capabilities of patients after implantation of cage metal structures was analyzed and tested.
Keywords: магістерська робота; металокострукція кейдж; фізична реабілітація; хребет; програма; пацієнт; терапевтичні вправи; мануальна терапія; мобільність; metal cage; physical rehabilitation; spine; program; patient; therapeutic exercises; manual therapy; mobility