Показники якості життя і соціального функціонування у працівників промислових підприємств з дезадаптаційними реакціями та станами - Підлубний, Віталій Леонідович; Pidlubnyi, V. L. (My University, 2015)
Представлено матеріали соціально-психіатричного вивчення особливостей біопсихосоціальних маркерів (якості життя та соціального функціонування) на тлі дезадаптації у працівників промисловості. Проведено поглиблений порівняльний аналіз субсфер, що акумулюють вектор актуального особистісного функціонування в важких умовах праці. Здійснено оцінку зазначених параметрів в гендерному аспекті. Описано найбільш проблемні мішені, які потребують подальшої корекції і підвищенні адаптивних якостей. This paper presents data obtained by carrying out social and psychiatric studying studies of the biopsychological and social markers (quality of life and social activity) due to maladjustment in industrial employees. An in-depth comparative analysis of these sub-spheres accumulating vector current personal functioning in tough working conditions. The estimation of these parameters from a gender perspective was performed as well. We described the most urgent issues which need further correction and improvement of adaptive qualities.
Quality of life and social activity of industrial enterprises employee with dysadaptation reactions and conditions
Keywords: якість життя; соціальне функціонування; працівники промислової популяції; дезадаптація; умови життя; quality of life; social activity; industrial employee; maladjustment; living conditions