Економічна ефективність заходів при лікуванні і профілактиці післяпологових ендометритів корів - Кльосова, К. Г.; Бушуєва, Інна Володимирівна (My University, 2018)
З метою підвищення резистентності організму самим необхідним є забезпечення корів повноцінним годуванням, хорошими умовами утримання, регулярними прогулянками. Для профілактики післяпологових ускладнень особливо велике значення має рух тварин під час вагітності і після отелення. Відсутність моціону чи недостатнє рух тварин у період вагітності веде до ослаблення нервово-м'язової системи, порушення тонусу матки і її скоротливої здатності і тим самим до тяжких пологів, затримання посліду і поганий інволюції статевих органів.