Структурно-функціональні особливості колінних суглобів у дітей, хворих на цукровий діабет - Сивогривова, К. Б. (Запорізький державний медичний університет, 2021)
Мета дослідження: оцінити структурно-функціональні особливості колінних суглобів у дітей, хворих на цукровий діабет, в залежності від рівня глікемічного контролю. Матеріали та методи. Під наглядом знаходилось 43 дитини, хворих на цукровий діабет 1 типу (ЦД1), віком від 11 до 17 років. В залежності від рівня глікемічного контролю пацієнти були розподілені на 3 групи: 1 група - 16 дітей з ідеальним та оптимальним глікемічним контролем, 2 група - 13 дітей з субоптимальним глікемічним контролем, 3 група -14 пацієнтів з глікемічним контролем з високим ризиком для життя.
Keywords: тези