Неонатологія : [навч.-метод. посіб. для викладачів] - Леженко, Геннадій Олександрович; Резніченко, Юрій Григорович; Пашкова, Олена Єгорівна; Компанієць, Володимир Михайлович; Гиря, Олена Максимівна; Гладун, Катерина Валеріївна; Каменщик, Андрій Володимирович; Врублевська, Світлана Володимирівна; Лебединець, Олександра Миколаївна; Сидорова, Ірина Володимирівна (Запорізький державний медичний університет, 2016)
Навчально-методичні посібник до практичних занять з неонатології зі студентами V курсу медичного факультету складено у відповідності з освітньо-професійною програмою вищої освіти за професійним спрямуванням „Медицина”, затвердженою Міністерствами освіти та охорони здоров’я України (Законом України "Про вищу освіту" від 17.01.2002 р. №2984-ІІІ, Постановою Кабінету Міністрів України від 20.01.1998 р. №65 (зі змінами, внесеними згідно з постановами Кабінету Міністрів від 23.04.1999 р. №677 та від 13.08.1999 р. №1482) та Положенням про особливості ступеневої освіти медичного та фармацевтичного спрямування, затвердженим наказом МОЗ України від 24.02.2000 р. №35.). При розробці матеріалів використано багаторічний досвід кафедри госпітальної педіатрії Запорізького державного медичного університету та рекомендації опорної кафедри педіатрії (Національного медичного університету імені О.О. Богомольця). До видання навчально-методичного посібника авторів спонукало відсутність підручника, який би відповідав навчальній програмі. Матеріали, приведені у навчально-методичному посібнику, являють собою керівництво по проведенню практичних занять з госпітальної педіатрії (модуль 2 – «Неонатологія») зі студентами 5 курсу медичного факультету. Ураховуючи прогресивний розвиток педіатрії, зміни вимог до спеціалістів, дані методичні розробки з часом неповністю будуть відповідать педагогічним та професійним потребам, тому вони будуть вдосконалюватися та доповнюватися.
Keywords: неонатологія; навчально-методичний посібник; студенти