Валідація методики кількісного визначення субстанції броміду 1-β-фенілетил-4-аміно-1,2,4-триазолію спектрофотометричним методом - Парнюк, Наталя Вікторівна; Кучеренко, Людмила Іванівна; Портна, Олена Олексіївна (Харків: НФаУ, 2018)
Кожна людина у своєму житті обов'язково зіштовхується із серцевосудинними порушеннями, які найчастіше виникають на фоні порушення кровообігу. На жаль, замість того, щоб ліквідувати ці порушення і відновити кровообіг, сучасна терапія в основному орієнтована лише на зменшення наслідків цих порушень. Постійний прийом хімічних засобів через їх виражену побічну дію викликає все більше додаткових захворювань. У зв’язку з цим надзвичайно важливою задачею фармацевтичних наук є створення нових ефективних лікарських засобів з мінімумом побічних ефектів. Вищезазначене спонукало до створення принципово нового вітчизняного антиангіального та антигіпертензивного препарату. На кафедрі фармацевтичної хімії Запорізького державного медичного університету (ЗДМУ) у співробітництві з НВО "Фарматрон" під керівництвом професора Мазура І. А. отримана нова оригінальна сполука – бромід 1-β-фенілетил-4-аміно-1,2,4триазолію (умовна назва «Гіпертрил»), яка проявляє поєднані властивості кардіоселективного β-1 адреноблокатора та периферичного вазодилататора, таким чином проявляє антигіпертензивні, протиішемічні та антиоксидатні властивості. У наших попередніх дослідженнях було розроблено методику спектрофотометричного визначення кількісного вмісту субстанції броміду 1-βфенілетил-4-аміно-1,2,4-триазолію.
Keywords: тези