Принципи відбору і структурування змісту курсу "медіакомпетентність лікаря: можливості формуваня у процесі доклінічної підготовки" - Мурзіна, Олена Анатоліївна; Murzina, O. A. (My University, 2025)
Навчальний курс «Медіакомпетентність лікаря: можливості формуваня у процесі доклінічної підготовки» є теоретичною та практичною основою формування сукупності знань та вмінь, які є базовими в структурі медіакомпетентності лікаря. Метою даного курсу є формування медіакомпетентності майбутніх лікарів у процесі доклінічної професійної підготовки в медичному університеті. Завданнями даного курсу є формування: медіаграмотності, медіакультури та здатність до їх застосування у професійній діяльності; здатності аналізувати, обробляти, оцінювати інформацію з різнорідних джерел для підвищення ефективності професійної діяльності; здатності безпечної взаємодії з цифровим середовищем; здатності цифрової комунікації лікаря та пацієнта; навичок створення власного медіапродукту професійного спрямування. Впровадження в освітій процес навчального курсу «Медіакомпетентність лікаря: можливості формуваня у процесі доклінічної підготовки» сприяє ефективному формуванню медіакомпетентності майбутніх лікарів у процесі доклінічної професійної підготовки в медичному університеті. The training course “Doctor’s Media Competence: possibilities of its formation in the process of preclinical training” is a theoretical and practical basis for the formation of a body of knowledge and skills that are basic in the structure of a doctor’s media competence. The purpose of this course is to form the media competence of future doctors in the process of preclinical professional training at a medical university. The objectives of this course are to form: media literacy, media culture and the ability to put them into force in professional activities; the ability to analyze, process, and evaluate information from diverse sources to increase the effectiveness of professional activities; the ability to interact safely in the digital environment; the ability of digital communication between a doctor and a patient; the skills of creating one’s own media product of a professional direction. The implementation of the course “Doctor’s Media Competence: possibilities of its formation in the process of preclinical training” in the training process contributes to the effective formation of media competence of future doctors in the process of preclinical professional training at a medical university.
Principles of selection and structuring of the content of the course «media competence of a doctor: possibilities of formation in the process of preclinical training»
Keywords: медіапростор; медіакомпетентність; медіапродукт; цифровізація; доклінічна професійна підготовка; media space; media competence; media product; digitalization; preclinical professional training