Дослідження асортименту стоматологічних лікарських засобів представлених на фармацевтичному ринку України - Шульга, Л. І.; Безценна, Т. С.; Пімінов, О. Ф.; Ролік, С. М.; Якущенко, В. А. (Запорізький державний медичний університет, 2012)
Проаналізовано вітчизняний фармацевтичний ринок стоматологічних лікарських засобів. Встановлено обмеженість комплексних фітопрепаратів, призначених для застосування у стоматологічній практиці. Обґрунтовано доцільність створення багатокомпонентних рослинних лікарських засобів та їх подальшого впровадження для кращого задоволення потреб населення ліками стоматологічної спрямованості. Проведен анализ отечественного фармацевтического рынка стоматологических лекарственных средств. Установлен ограниченный ассортимент комплексных фитопрепаратов, предназначенных для применения в стоматологической практике. Обоснована целесообразность создания многокомпонентных растительных лекарственных средств и их дальнейшее внедрение с целью повышения удовлетворения потребностей населения лекарствами стоматологической направленности. Domestic pharmaceutical market of stomatological drugs was analyzed. Limited range of complex herbal remedies designed for stomatological using was determined. The view that creating of multicomponent herbal remedies and their further implementation on purpose to satisfy population demands for stomatological drugs are rational, is justiﬁed.
Keywords: стоматологічні лікарські засоби; маркетингові дослідження; фармацевтичний ринок; асортимент; виробники ліків; стоматологические лекарственные средства; маркетинговые исследования; фармацевтический рынок; ассортимент; производители лекарств; stomatological drugs; marketing researches; pharmaceutical market; range; drug manufacturers