Випадок HCV-асоційованої імунної тромбоцитопенії у хворого на хронічний гепатит С - Рябоконь, Юрій Юрійович; Ryabokon, Yu.Yu. (Запорізький державний медичний університет, 2012)
Клінічне спостереження демонструє випадок HCV-асоційованої імунної тромбоцитопенії, що є нечастим позапечінковим проявом хронічного гепатиту С. Особливістю випадку є маніфестація HCV-інфекції геморагічним синдромом за мінімальної виразності печінкових проявів і відсутності цирозу печінки. Клиническое наблюдение демонстрирует случай HCV-ассоциированной иммунной тромбоцитопении, которая является нечастым внепеченочным проявлением хронического гепатита С. Особенность случая – манифестация HCV-инфекции геморрагическим синдромом при минимально выраженных печеночных проявлениях и отсутствии признаков цирроза печени. Clinical observation shows a case of the HCV-associated immune thrombocytopenia which is infrequent extrahepatic manifestation of chronic hepatitis C. The case peculiarity is the manifestation of chronic HCV-infection by hemorrhagic syndrome at minimum expressed hepatic manifestations and absence of hepatocirrhosis signs.
Случай HCV-ассоциированной иммунной тромбоцитопении у больного хроническим гепатитом С
Case of the HCV-associated immune thrombocytopenia in patient with chronic hepatitis C
Keywords: хронічна HCV-інфекція; імунна тромбоцитопенія; хроническая HCV-инфекция; иммунная тромбоцитопения; chronic HCV-infection; immune thrombocytopenia